Špargľa! Lebo je jar..

May 16, 2019

Pretože je jar, a na jar je špargľa najlepšia (som sa dočítala), dokonca bývajú aj špargľové hody, chcela som ju vyskúšať. 

 

 

 

Prvý pokus tento rok bola fakt super polievka - dochutená citrónom, svieža, jarná, a plná takej inej chuti... podľa receptu tuto. A keď som už prestala po tomto pokuse špargle báť, ochutnala som ju aj v inej forme, tento krát u kamarátky.. A toto je zhruba návod ako na to - a pozor, chutilo aj môjmu mäsožravcovi :-) 

 

Budeme potrebovať:

 

Špargľu (ak sa chcete najesť naozaj tak cca 0,5 kg, ak len ochutnať, stačí polovička - môže byť biela aj zelená)

Šunku (čo najviac %, akú máte radi, môže byť dusená aj sušená)

Maslo

 

Špargľu treba očistiť - odkrojiť cca 2cm suchý kúsok zdola, oškrabať až po hlavičky. Očistené špargle rozpolíme v strede, aby boli kratšie, dáme spúšťať maslo a opražíme 2-3 minúty z každej strany. 3-4 kúsky opraženej špargle obalíme do kolieska šunky a hotovo.

Na dochutenie je ideálna holandská omáčka, postup nájdete napríklad tu.

 

Netreba sa špargle báť ani ako prílohy napr. k dusenému kuraciemu mäsu, či na hrianku práve so šunkou, alebo aj s volským okom. Z rovnako upravenej na masle sa dá spraviť aj chutný šalát, stačí pridať nejaké lístie - šalát, rukolu, paradajky a posypať nasekanými orieškami a syrom. 

 

 

Musím povedať, že tento rok mi naozaj zachutila. Dobrú chuť!  

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

Rím je dobrý nápad

September 30, 2019

O našom eko a ne-ego

July 18, 2019

Spomienky na Cote d´Azur, 2. časť

May 16, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload

©2018 Miša Kastler prostredníctvom Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now