Špagety á la Kastler

August 24, 2018

Láska ide cez žalúdok, to vedia všetci. Už to dokázali aj vedci. Táto konkrétna, ide od mamy k synovi a od syna ku mne.

Základ je jednoduchý - špagety, cesnak a olivový olej. 

Nemám až tak rada takto jednoduché chute, a tak som do tejto kombinácie primiešala niečo svoje. Alebo vždy primiešam, aby sa jedlo neopakovalo a bolo zakaždým v niečom iné. K tomuto jedlu sa super hodí ľahké biele víno, potom je to už čistá letná pohoda... 

 

Na vždy rovnaký základ potrebujeme: špagety, 3-4 strúčiky cesnaku, olivový olej

 

Variácie: 

a/ rukola alebo listový špenát, cherri paradajky, parmezán, kuracie mäso

b/ rukola alebo listový špenát, cherri paradajky, cuketa, mozzarela

c/ cuketa, paradajky, parmezán, krevety

 

Špagety uvaríme v slanej vode, štádium al-dente + ešte trošku, ale nie úplne do mäkka. 

Medzitým si nachystáme mäsko (okoreníme a osolíme podľa chuti), alebo krevety (ochutíme korením na ryby,citrónom a krátko opečieme na masle).

Najskôr vo woku opražíme na olivovom oleji dlhšie upravované suroviny - kuracie mäso, cuketu - do finálnej formy. Ďalšie dochucovanie už bude rýchle. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, uvarené špagety. Opražíme, aby suroviny boli pomiešané. Špagety budú na panvici trochu pukať. Vtedy už treba pridať paradajky, zelené suroviny - špenátové a rukolové lístky, prípadne čerstvú bazalku. Premiešať a vypnúť. Do odstaveného woku alebo až na tanieri pridávame syr.

 

PS: Takto tepelne upravený cesnak chutí a vonia ozajstne, ale jemné opraženie spôsobí, že ním vonia len jedlo, nie aj jedáci. Ešte je aj o kúsok ľahšie stráviteľný. 

 

Dobrú chuť!

:-)

Please reload

Our Recent Posts

Rím je dobrý nápad

September 30, 2019

O našom eko a ne-ego

July 18, 2019

Spomienky na Cote d´Azur, 2. časť

May 16, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload

©2018 Miša Kastler prostredníctvom Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now