s chuťou a hladom...

Pretože je jar, a na jar je špargľa najlepšia (som sa dočítala), dokonca bývajú aj špargľové hody, chcela som ju vyskúšať. 

Prvý pokus tento rok bola fakt super polievka - dochutená citrónom, svieža, jarná, a plná takej inej chuti... podľa receptu tuto. A keď som už prestala po tomto pokuse špargle báť, ochutnala som ju aj v inej forme, tento krát u kamarátky.. A toto je zhruba návod ako na to - a pozor, chutilo aj môjmu mäsožr...

Láska ide cez žalúdok, to vedia všetci. Už to dokázali aj vedci. Táto konkrétna, ide od mamy k synovi a od syna ku mne.

Základ je jednoduchý - špagety, cesnak a olivový olej. 

Nemám až tak rada takto jednoduché chute, a tak som do tejto kombinácie primiešala niečo svoje. Alebo vždy primiešam, aby sa jedlo neopakovalo a bolo zakaždým v niečom iné. K tomuto jedlu sa super hodí ľahké biele víno, potom je to už čistá letná pohoda......

Mala som chuť na sladké šťavnaté palacinky plné ovocia. Ale doma nebola iná hladká múka ako špaldová. Tak som to skúsila, zľahka chuť špaldy zamaskovala vôňou a naplnila. 

Použila som maminin recept na palacinky - len som vymenila pšeničnú hladkú múku za špaldovú. A vyšlo to :-)

Suroviny na cesto (cca na 10ks palaciniek):

2 vajíčka

0,5 l plnotučného mlieka

22 dkg hladkej špaldovej múky

2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry

1/4 lyžičk...

Please reload

©2018 Miša Kastler prostredníctvom Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now